ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Profil SÚS

Výbor SÚS

Dozorčí komise

Odbory

Sekretariát

Všeobecné kontakty

Zprávy ze zasedání výboru SÚS

Dotační programy

Jarní úklid na Červeném potoce v Hořovicích tit

publikováno: 30.04.2024

V sobotu (27. 4.) se zúčastnily děti z rybářského kroužku v Hořovicích společně s rodiči úklidu pravého břehu Červeného potoka, a to od kruhového objezdu na Valdece až po areál sádek u rybníku Valcverk.

Počasí nám opravdu přálo, a nakonec se nás do jarní úklidové akce pustilo celkem 20. Středočeský územní svaz nás vybavil rukavicemi pro děti i dospělé, zajistil pytle na odpadky a přispěl dětem i na malé občerstvení. Město Hořovice pak zajistilo odvoz nasbíraných pytlů s odpadky do sběrného dvora.

Naštěstí musím uznat, že nasbíraných odpadků je každý rok méně a méně. Snad je to tím, že jsou lidé vychovanější a pozornější k přírodě, ale jedním z dalších důvodů je i sanace městské skládky, která ve větrných dnech díky svému nízkému oplocení dokázala zásobovat odpadky široké okolí.

Pro malé rybáře a rybářky je takováto úklidová akce uspořádaná společně s rodiči nesmírně důležitá a pomáhá jim uvědomit si, že přírodu a prostředí ve kterém žijeme je potřeba chránit. Za většinu černých skládek a vyhozených odpadků nepadá vina na hlavu jen toho dotyčného pachatele, ale určitou část viny nesou i jeho rodiče a prostředí ve kterém vyrůstal. Po odvedené práci si děti i rodiče zasloužili malé občerstvení a něco sladkého na zub. Takže kromě špekáčků a sekané došlo i na vynikající perníčky, které maminky pro děti napekly ve tvaru kapra, štiky či lína. Zkrátka však nepřišel ani párek labutí, který se na rybníce Valcverk usadil, a který děti ochotně přikrmovaly chlebem a čerstvými rohlíky. Prostě úžasné sobotní dopoledne a já za něj všem zúčastněným srdečně děkuji. Poděkování patří i MěÚ Hořovice a SÚS.

Jan Rogos, jednatel MO Hořovice

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 916 630

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS